DeWaardForum
http://dewaardforum.nl/

Opzetten KBS
http://dewaardforum.nl/viewtopic.php?f=10&t=16632
Pagina 1 van 1

Auteur:  Duclaasie [ 04 aug 2019, 17:54 ]
Berichttitel:  Opzetten KBS

Gedurende de vakantie hebben we onze kleine bonte Specht nogal een aantal keer opgezet. De ene keer stond hij echter aanmerkelijk netter dan de andere keer. We hebben uiteraard de opzetinstructie gevolgd, echter die is niet erg duidelijk en mist enkele zaken. Uiteindelijk is een volledig vlakke ondergrond nodig voor het mooiste resultaat, maar ook op minder vlakke grond moet de tent netjes kunnen staan toch?

Allereerst de opzetinstructie: het aantal bevestigingspunten voor het grondzeil als ook de scheerlijnen klopt niet. Bij het grondzeil niet zo spannend, maar bij de scheerlijnen wel van belang.

Je begint met de luifel lijnen de tent op te zetten. Bedoelen ze daar alleen die twee lange lijnen aan de voorkant in het midden mee?

Die korte dubbele lijnen aan de voorkant doe je als allerlaatste? Staan namelijk niet in de instructie vermeld...

Waar wij de meeste ruzie mee hadden was de tarp. Die hebben we nergens echt strak en plooivrij gekregen. Wanneer je de tarp monteerd trek je ook meteen de tent wat naar voren. Hoe fixen jullie dat? Wij zetten als we de tarp gebruikten de stok rechtop bij het opzetten, waarna de stok na afspannen licht achterover staat. Met tarp staat hij dan netjes.

Hoe bepaal je de positie van de stokken voor de tarp? Te schuin wil niet, en te rechtop plooit de tarp bij de stok gaten. Volg je bij de tarp ook de naden met je scheerlijnen?

Wat doe je met de tarp bin regen? Deze is namelijk vrijwel vlak en heeft zo een grote kans op vollopen.

Overigens stond de tent iedere keer ruim acceptabel, maar het vergde wat gewenning.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/